Testcampagne aanmaken

Om een testcampagne te starten begint u met het aanmaken van een campagne.
Klik op de knop “Toevoegen” om een nieuwe campagne aan te maken.

Vul de gegevens in die u wenst te gebruiken voor uw campagne. In het eerste tabblad “1.Campagne” geeft u de afzendergegevens en een onderwerp in. Vervolgens kiest u het e-mailbericht dat u wilt verzenden met deze campagne.
Om deze campagne te testen op uw testpubliek, klikt u op ‘Testcampagne’. Tabblad 2 wordt nu getoond.

Kies in dit tabblad de mailinglijst waar u de testcampagne naartoe wilt sturen. U kunt bovenaan ook 1 e-mailadres invullen zodat de campagne enkel naar dat e-mailadres verzonden wordt.
Klik op de knop “Volgende” om naar het derde tabblad te gaan.

In dit tabblad krijgt u een overzicht van de testcampagne. Kijk deze gegevens goed na alvorens de campagne te versturen. Naast de afzendergegevens, het bericht en de geselecteerde mailinglijst(en) krijgt u ook een overzicht van de instellingen m.b.t. uw blacklists en de link tracking. Controleer ook of eventuele formulieren of enquêtes hier terug te vinden zijn. Indien je die hier niet terugvindt wijst dit op een foutieve koppeling van het formulier of de enquête aan het bericht. Controleer tenslotte of u een tekstversie van uw html-bericht heeft voorzien.
Klik vervolgens op de knop “Volgende” om naar het 4de tabblad te gaan. Hier kunt u de testcampagne verzenden.

De testcampagne is nu verzonden. U vindt de campagne nu terug in het overzicht onder de bijhorende hoofdcampagne. Is de testcampagne goedgekeurd, dan kan u bij de hoofdcampagne de juiste mailinglijsten kiezen en de campagne verzenden.

U kan zo veel testcampagnes aanmaken als u wilt. Deze worden dan onder de hoofdcampagne weergegeven.