Personaliseren

Uw bericht personaliseren is met de WYSWIG-editor (binnen het editorblok) heel eenvoudig. Plaats de cursor op de plaats waar de personalisatie dient te worden toegevoegd. Klik op het icoontje  “Bericht personaliseren”. U bekomt een overzicht van alle variabelen die u kan gebruiken in het e-mailbericht (bv. voornaam, naam, aanhef, ...). Klik op de gewenste knop en de variabele wordt automatisch aan je berichttekst toegevoegd.

Met behulp van de systeemvariabelen onderaan het venster kunt u op een eenvoudige manier een uitschrijf, update, opt-in of forward link toevoegen aan uw bericht. Ook de browser-weergave kan u op deze manier aan uw bericht toevoegen.

Manueel personaliseren

Variabelen in AROMA-mail beginnen en eindigen steeds met een #-teken. Typ de variabele op de plaats waar de inhoud van die variabele dient te verschijnen.

Variabelen kunnen in elk veld/blok in uw bericht worden gebruikt.

We maken een onderscheid tussen de vaste contact variabelen en de systeem variabelen.

Vaste contact variabelen
#company# => voor de firmanaam
#title# => voor de aanspreektitel
#firstname# => voor de voornaam
#lastname# => voor de achternaam
#function# => voor de functie
#address# => voor het adres
#zipcode# => voor de postcode
#city# => voor de gemeente
#province# => voor de provincie
#country# => voor het land
#phone# => voor het telefoonnummer
#mobile# => voor het gsm-nummer
#fax# => voor het faxnummer
#email# => voor het e-mailadres
#website# => voor de website
#language# => voor de taal
#gender# => voor het geslacht
#birthday# => Geboortedatum
#market# => Sector
#activities# => Activiteiten
#employees# => Aantal werknemers
#turnover# => Omzet
#vat# => BTW
#nace# => NACE-code
#keywords# => Zoekwoorden

#free_field_1# => voor het vrij te gebruiken veld 1
#free_field_2# => voor het vrij te gebruiken veld 2
#free_field_3# => voor het vrij te gebruiken veld 3
#free_field_4# => voor het vrij te gebruiken veld 4
#free_field_5# => voor het vrij te gebruiken veld 5
#free_field_6# => voor het vrij te gebruiken veld 6

Systeem variabelen
#show_in_browser# => voor de browser-weergave
#unsubscribe# => voor de uitschrijf-link
#update# => voor de update-link
#opt-in# => opt-in link

#forward# => doorsturen van bericht