AROMA-mail

AROMA-mail HANDLEIDING

AROMA-mail login »

Linktracking

De linktracking laat u toe om de links in uw e-mailbericht te beheren.

U kan elke link een naam geven zodat deze links straks in de rapportering duidelijk herkenbaar zijn.
Voor elke link in uw bericht kan u aangeven of u deze links wenst op te volgen in AROMA-mail en in Google Analytics. Links die u niet wenst op te volgen in AROMA-mail zullen ook niet in de rapportering verschijnen.

Optioneel kan u hier bovendien een link koppelen aan een interessegroep. Zo zal elk contact dat op die link klikt automatisch lid worden van de gekoppelde interessegroep.

Belangrijk bij inktracking is dat elke link in het bericht uniek moet zijn. Indien u toch eenzelfde link meerdere malen in één bericht wensen te gebruiken dan dient u deze link aan te vullen met #1, #2,... Voorbeeld: Ik wil op 3 verschillende plaatsen in mijn e-mailbericht een link leggen naar de website van Aroma.

Dat doe ik als volgt:
          Eerste link => www.aroma.be
          Tweede link => www.aroma.be#1
          Derde link => www.aroma.be#2

Op deze manier zijn de 3 links uniek voor de linktracking en verwijzen ze toch allemaal naar dezelfde website. We kunnen nu precies gaan vaststellen welke contacten op de eerste, de tweede en de derde link hebben geklikt.

Klik op de knop "Link-tracking" onderaan de opmaakgrid van Smart Builder.

U bekomt een overzicht van alle links uit uw e-mailbericht.
Indien links meer dan éénmaal voorkomen dan zal u hiervan worden verwittigd. U dient dan de links uniek te maken zoals bovenaan deze pagina beschreven.