Bericht instellingen

Omdat u niet in een HTML-omgeving werkt, kan u via de algemene settings zeer snel al een groot deel van de lay-out vastleggen. Bepaal heel gemakkelijk de achtergrondkleuren, de uitlijning, de breedte van het canvas, …

Gebruik de knop "Berichtinstellingen" om de instelligen te openen:

Wanneer u klikt op de knop “Nieuw bericht aanmaken” verschijnt het venster “Maak een bericht aan met”.

Afmetingen

• Breedte: stel de breedte van uw bericht in met de [+] en [-] knoppen of geef het aantal px (pixels) in.
  • Achtergrond: kies een algemene achtergrond met de kleurkiezer of geef een hexadecimale kleurcode in.
  • Paneelkleur: de paneelkleur is de kleur van het bericht zelf. Kies met de kleurenkiezer of geef een hexadecimale code in.
  • Alignment: geef aan hoe het bericht weergegeven moet worden: gecentreerd, links of rechts
  • Autogrow zorgt er voor dat wanneer je nieuwe elementen/blokken toevoegt het bericht automatisch groter/langer wordt.

Kaders

Wanneer u een kader/lijn wenst rodom het bericht, kan u de opmaak hiervan bepalen als volgt:

• Stijl: selecteer het type van de lijn
    • solid = volle lijn
    • dotted = stippellijn
    • dashed = streepjeslijn
    • ...
  • Breedte: geef aan hoe dik de lijn moet zijn. Wanneer u geen lijn wenst, duid dan 0px aan.
  • Kleur: kies de kleur van het kader met de kleurkiezer of geef een hexadecimale kleurcode in.

Grid Settings

Om het nog gemakkelijker te maken, kan u gebruik maken van hulplijnen. Activeer de grid om gemakkelijk de elementen op de juiste plaats op het canvas te plaatsen. Wanneer u ook de snapping aanzet, wordt het raster als het ware magnetisch en trekt het de elementen naar zich toe.