Afbeeldingsblok

Ook het toevoegen van afbeeldingen is met de Smart Builder kinderspel.

U kan de afbeelding automatisch de grootte van het blok laten aannemen. Het blok kan ook de grootte van de afbeelding overnemen. In functie van het ontwerp kiest u de beste optie.

Sleep het afbeeldingsblok (links) naar de opmaakgrid (rechts).

Na het slepen en loslaten van de afbeeldingsblok verschijn er een wit rechthoekig vlak.

Wanneer u hier op klikt kan u doormiddel van het sleutel icoon  alle instellingen van uw afbeelding bepalen. Het blok dupliceren doet u d.m.v. het icoon en het blok verwijderen d.m.v. het vuilbak-icoon .

Afbeelding

• Kies afbeelding: blader naar de gewenste afbeelding via het blader-icoon . Er zal een popup-scherm verschijnen, selecteer de gewenste afbeelding en klik op invoegen.
    Indien de afbeelding nog niet online beschikbaar is, kan u de afbeelding met de "File & Imagemanger" opladen naar de server van AROMA-mail.

Klik op de knop “Uploaden” bovenaan om het "Upload-venster" te openen.

Sleep de afbeeldingen in het vlak "Sleep hier uw bestanden" of klik op de knop "Bestanden toevoegen". Vervolgens klikt u op "Upload" om het uploaden van de afbeelding(en) te starten. Vervolgens zijn deze afbeeldingen beschikbaar op de AROMA-mail webserver en kan u deze gebruiken binnen uw bericht.
  • Fit: u kan de afbeelding automatisch de grootte van het blok laten aannemen (fit image to element). Het blok kan ook de grootte van de afbeelding overnemen (fit element to image).
  • Alt-tekst: geef uw afbeelding een omschrijving (dit is in feite een korte samenvatting van wat er te zien is op de afbeelding). Wanneer bij de ontvanger het laden van afbeeldingen is geblokkeerd, zal deze persoon toch de titel/omschrijving te zien krijgen. Bevestig de ingave met het groene vinkje .

Afmetingen

U kan de afmetingen van de afbeelding op 2 manieren bepalen.

Ofwel maakt u gebruik van de resize-functie rechts onderaan het afbeeldingsblok (klik en sleep).

Ofwel geeft u manueel de gewenste breedte en hoogte in (in pixels).

Daarnaast kan u ook een achtergrondkleur bepalen d.m.v. de kleurkiezer of een specifieke hexadecimale kleurcode.

Alignment

Met het "alignment" bepaalt u de uitlijning zowel horizontaal als verticaal. De voorwaarde is wel dat het afbeeldingsblok groter dient te zijn dan de afbeelding zelf.
Bv.  deze afbeelding wordt horizontaal en verticaal gecentreerd.

• Horizontaal: maak een keuze uit links, rechts of centreren. Bevestig met het groene vinkje .
  • Verticaal: maak een keuze uit top, bottom of centreren. Bevestig met het groene vinkje .

Margin

Met de eigenschap "margin" bepaalt u de ruimte tussen het afbeeldingsblok en de afbeelding zelf.

Met top, bottom, links en rechts stelt u deze marges in.

Gebruik de slider om de gewenste afstand/ruimte te selecteren. Bevestig vervolgens met het groene vinkje .

Link

U kan op de afbeelding zelf een link leggen naar uw website (of specifieke pagina op uw website), document (bv. PDF), formulier of infopagina.

• Link naar externe website: geef in het invulveld de link in (bv. http://www.aroma.be) en bevestig met het groene vinkje . Let op dat er zeker http:// bij staat!
  • Document: leg een link naar bv. een PDF of Word document. Klik op het D-icoon . De "Filemanager" zal open gaan. Kies daar het gewenste bestand uit de lijst of voeg een nieuw document toe d.m.v. de "Upload" button.
  • Formulier: leg een link naar een formulier dat u reeds heeft aangemaakt via AROMA-mail. Klik op het F-icoon . Vervolgens kan u een keuze maken uit de bestaande formulieren. Meer info over "Formulieren" leest u verder deze handleiding.
  • Infopagina: leg een link naar een infopagina uit AROMA-mail. Klik op het L-icoon . Vervolgens kan u een keuze maken uit de infopagina's. Meer info over "Infopagina's" leest u verder deze handleiding.