Formulier toevoegen

Klik op de knop “Nieuw formulier aanmaken” om een nieuw formulier aan te maken.

Geef hier de gewenste naam in en klik op de knop “Opslaan”.

Formulier instellingen

Bovenaan het formulier kan u een introtekst voorzien. U kan deze opmaken in een tekst-editor of in een html-editor. Vervolgens kan u de verschillende velden van het formulier aanmaken.

Breng een veldnaam in. Dit is de naam die op het formulier zal verschijnen. bvb. Naam, Voornaam,...

Selecteer nu het veldtype. U heeft de keuze tussen:

• Klein tekstveld
  • Groot tekstveld
  • Dropdownlijst
  • Radio buttons
  • Checkboxes

Wanneer u kiest voor een dropdownlijst, radio buttons of checkboxes, kan u vervolgens de verschillen opties toevoegen. Klik op "Voeg een optie toe" om bijkomende opties in te brengen.

Vervolgens kan u met de optie "Database gebruiken" het formulierveld koppelen met de inhoud van uw contactendatabase. Zo kan u het veld "Naam" op uw formulier koppelen met het veld "Naam" uit uw mailinglijst. AROMA-mail zorgt er dan voor dat de formulieren die u verstuurt reeds ingevuld zijn met de beschikbare informatie uit uw contactendatase.

Alle gegevens die op het formulier worden ingevuld zullen terug te vinden zijn in de rapportering.
Vink het vakje "Bijwerken" aan wanneer u wenst dat deze gegevens ook worden opgeslagen in de contactfiche van de mailinglijst.

Vink het vakje "Verplicht" aan wanneer het veld verplicht dient te worden ingevuld.

Door op de pijltjes te klikken kan u de velden van plaats veranderen in het formulier.

Klik op het rode kruisje om een veld te verwijderen.

Onderaan het scherm kan u aangeven wat er dient te gebeuren wanneer in het formulier op de knop "Verzenden" zal worden geklikt.

• Optie 1: Er wordt een tekst getoond op het scherm. U kan deze tekst opmaken met een tekst-editor of met een html-editor.
  • Optie 2: De gebruiker wordt doorverwezen naar een infopagina. Kies hier één van de beschikbare infopagina's.
  • Optie 3: De gebruiker wordt doorverwezen naar een website. Breng hier de URL in van de website waar u naar wil doorverwijzen.

Klik bovenaan het scherm op "Voorbeeld" om een voorbeeld van het formulier op het scherm te bekijken.