E-mailadressen importeren

U kan een lijst van e-mailadressen met de bijhorende contactinformatie in AROMA-mail importeren op de volgende manieren:

• XLS bestand (aanbevolen)
  • CSV bestand
  • TXT bestand
  • Copy/Paste

Klik op het icoontje “E-mailadressen importeren”  langs de naam van de mailinglijst.

Excel (XLS) bestand

U kan een lijst met e-mailadressen importeren met behulp van een xls(x)-bestand van Microsoft Excel.
De eerste rij van uw bestand dient de namen van de kolommen te bevatten.

Enkel het e-mailadres is een verplicht veld.
Klik op "Bladeren" om het gewenste (Excel) bestand te selecteren.
Klik vervolgens op "Importeren".

Op het volgende scherm kan u de kolommen van uw XLS bestand matchen met de velden van de database van AROMA-mail. Links vindt u de kolommen van uw XLS bestand. Selecteer rechts de respectievelijke velden van de AROMA-mail database.

Indien u deze operatie meermaals zal uitvoeren kan u uw selectie opslaan in een "Profiel".
Bij de volgende import dient u dan enkel dit profiel te selecteren.

Tijdens het importeren voert AROMA-mail een aantal controles uit. Zo wordt er gecontroleerd of het een geldig e-mailadres betreft en of het e-mailadres reeds bestaat, dit om dubbels te vermijden.

CSV en TXT bestanden

U gaat op dezelfde manier te werk als bij een Excel (XLS) bestand (zie hierboven).

Copy/Paste

Kies voor snelle import om via handige kopieer- en plakfunctie uw contacten te importeren.

Klik op de knop “Start import” om het werkscherm te openen. In dit werkscherm kan u al uw contacten ingeven of kopiëren vanuit een andere applicatie.

Indien u de kolommen uit uw bronbestand gelijkaardig ordent als de kolomvolgorde van het werkscherm, dan kan u alle velden tegelijk kopiëren. Klik vervolgens op de knop “Opslaan”.

Indien u de lijst eerst wenst te valideren, klikt rechts boven op de knop “Lijst valideren”. AROMA-mail kijkt vervolgens de adressen na op dubbels en op foutieve e-mailadressen (verkeerd formaat etc.). Deze worden vervolgens uit de lijst verwijderd.