Blacklist van een mailinglijst

Deze blacklist heeft als functie om uitschrijfinformatie op te slaan onafhankelijk van het contact in de mailinglijst. Wanneer u een e-mailadres op deze blacklist plaatst, zal dat adres uit deze mailinglijst worden verwijderd. Zolang dat adres op deze blacklist staat zal dat adres ook niet meer kunnen worden aangemaakt of worden geïmporteerd in deze mailinglijst.

Wanneer de blacklist gebruiken?

Wanneer een contact zich uitschrijft zal de status van dat contact in de mailinglijst wijzigen van "Actief" naar "Uitgeschreven". Dit contact zal verder geen mails meer ontvangen. De uitschrijfinformatie is dus gekoppeld aan het contact in de mailinglijst.

Het probleem stelt zich wanneer we de contacten uit onze lijst gaan verwijderen om deze te vervangen door een nieuwe meer recentere contactenlijst. We verwijderen op dat moment de contacten en dus ook de uitschrijfinformatie van onze contacten. Door bij de uitschrijving dat e-mailadres ook automatisch op de blacklist van die mailinglijst te laten plaatsen behouden we alle uitschrijfinformatie van onze contacten, ook wanneer we de contacten gaan verwijderen uit onze mailinglijst.

Hoe kan een e-mailadres op een blacklist terecht komen?

1. Bij het aanmaken van een mailinglijst kan u aangeven dat wanneer iemand zich uitschrijft dit e-mailadres ook automatisch op de blacklist dient te worden geplaatst.
  2. U kan manueel een e-mailadres aan de blacklist toevoegen.
  3. U kan een bestand met e-mailadressen importeren.

Wanneer u alle e-mailadressen van een bepaald domein (firma) aan de blacklist wenst toe te voegen kan u *@domein.com inbrengen. Zo zal er geen enkel e-mailadres van dat domein nog aan deze mailinglijst kunnen worden toegevoegd.

Klik op het icoontje “Blacklist voor deze mailinglijst” image.

E-mailadressen toevoegen aan blacklist

Klik op de knop “Nieuw contact aanmaken” om een e-mailadres aan de blacklist toe te voegen.

Breng het e-mailadres in dat u aan de blacklist wilt toevoegen en klik op de knop “Opslaan”.

U kunt een lijst van e-mailadressen importeren met behulp van een tekstbestand waarin alle e-mailadressen onder elkaar staan. De extensie van dat bestand heeft geen belang.

Klik op de knop “Importeren”.